Posted on Hozzászólás most!

Zsenál: A szerencse fia -beleolvasó

Ákos mint minden hétfőn, most is gépiesen kattintott az ötös lottó nyerőszámait tartalmazó oldalra. Amíg a gép dolgozott, a táskájából előkészítette hárommezős szelvényét, amivel hetente játszott. Az előugró ablakon látta, hogy a sorsoláson akadt egy telitalálatos szelvény. Nyereménye: 2.920.000.000 Ft.
– Kétmilliárd–kilencszázhúszmillió – mormolta magában, majd a nyertes számokat böngészve ellenőrizte a szelvényén levőket: 9, 27, 41, 56, 88.

Az első mezőn egy találat 56. A második mező, 9, 27, 41. No, élénkült meg, s nézte tovább 56, a szelvényen is megvan, a mindenit! Gyorsan a következő szám: 88. Lopva pislantott a szelvényre. A keservét, ez nem lehet, a szelvényen is 88!
Eszelős bömbölés tört fel torkából.
– Zsuzsaaa!
Felesége ijedten rohant be hozzá.
– Mit ordibálsz, ég a ház? – fakadt ki belőle.
– Gyere gyorsan – lihegte. – Nézd meg ezeket a számokat – mutatott a monitorra –, és mondd egyenként!
Zsuzsa mondta, Ákos a szelvényt figyelte. 9, 27, 41, 56, 88. Megegyezett. A kezében megremegett a szelvény: 9, 27, 41, 56, 88.
– Nézd meg – nyomta Zsuzsa kezébe.
Zsuzsa is ideges lett, de még nem tudta az okát, csupán férje viselkedése ijesztette.
– Nézd meg – hadarta Ákos. – Nézd meg, még egyszer.
Zsuzsa nézte.
– Mondd, hogy ugyan azok a számok vannak a szelvényen, mint a képernyőn – bömbölte Ákos.
Zsuzsa idegesen nézte.
– Ugyanazok. Mit ordibálsz velem? – mondta ő is emelt hangon, aztán rájött. – Ötösünk van a lottón? – kérdezte elhűlve, de már élénk érdeklődéssel a tekintetében. – Mennyi a nyeremény?
– Kétmillió-kilencszázhúsz – hadarta Ákos izgalmában tévesen.
– Csaaak?
– Mi az, hogy csak? – vonyított Ákos teljesen elváltozott hangon, és lerohant a spájzba, hogy igyon valami erőset.
Csak pálinka volt otthon, erős, házi párlású szilvapálinka. Nagyot húzott az üvegből. A hatalmas mennyiségtől, ami a szájába került, félrenyelt. Majd’ megfulladt, úgy rázta a köhögés. Agyában, a torkától elkülönülve tisztán és higgadtan lüktetett a gondolat, hogy hatalmas összeget nyertek a lottón.
Visszadugaszolta, majd letette az üveget, ám a köhögési roham nem akart szűnni. Kitántorgott a spájzból a konyhába és a köhögési rohamtól könnyes szemmel, továbbra is köhögve bambán bámult ki az ablakon. Bár még csak szeptember eleje volt, az idő hűvösre, szinte hidegre fordult. Tétován csepergett az eső. Kis idő múltán a köhögés ugyan elmúlt, de a hangja még nem jött meg, amikor visszatért a dolgozószobájába.
Felesége az asztalánál ült és a monitort nézte. Látszott rajta, tisztában van a történtekkel.
– Mit kezdünk ekkora összeggel? – kérdezte döbbenten.
Még mindig nem jött ki hang Ákos torkán, csak magához ölelte feleségét és sírva fakadt, akire átragadt a sírása. Úgy sírtak összeölelkezve, mint akit hatalmas tragédia ért. Csak sokára nyugodtak meg. Miután letörölgették könnyeiket, Ákos felhívta a helyi lottózót és kérte, mondják be az ötös lottó nyerőszámait.
– 9, 27, 41, 56, 88 – mondta egy női hang szenvtelenül. – Van egy ötös is – tette még hozzá.
Ákos már fejből tudta a számokat és azt is, hogy az ötös az övé. Odaült a számítógéphez, és a Szerencsejáték Zrt. honlapján rákattintott a Nyeremények felvétele ablakra. 200.000 Ft alatt, Kisnyeremények, Felvehető… Továbblépett. 200.000–5.000.000 Ft-ig, Nagy nyeremény felvétele nyereményigénylés útján… Tovább: 5.000.001–40.000.000 Ft, jelentős összegű nyeremény minden esetben csak átutalással vehető fel.
Folytatta a böngészést. 40.000.000 Ft felett. Kiemelten nagy összegű nyeremény minden esetben átutalással vehető fel, Magyarországon működő bankban nyitott forint alapú bankszámlára. A nyeremény biztonságos felvételét a játékosnak a megadott telefonszámon kell egyeztetnie. Felhívta.
– A hívott szám nem kapcsolható, kérem, próbálja meg később – mondta egy gépi hang.

Előjegyezhető. Várható megjelenés: 2021 július 

Előjegyzés
 
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük