Posted on Hozzászólás most!

Felhőtánc és Napsugár novellapályázat

Az EZ-KÖNYV kiadó a Gyöngyhalászat program keretében Felhőtánc és Napsugár címmel novellapályázatot hirdet, novelláskötetben való megjelenésre.

A Felhőtánc és Napsugár című novellapályázat feltételei:

Kiíró: EZ-KÖNYV kiadó
Pályázat kezdő időpontja: 2021. 01. 25
Beadási határidő: 2021. 02. 28 éjfél
Eredményhirdetés: A kötetbe kerülő kiemelkedő művek szerzőit folyamatosan kiértesítjük emailben.
Végleges eredményhirdetés: 2021. 03. 15-én az EZ-KÖNYV facebook oldalán, és az EZ-KÖNYV webshopban.
Pályázhat: bárki. A 18 év alatti szerzőknek szülői hozzájárulás szükséges.
Téma: Mit olvasna anya? (Nem ragaszkodunk a csak anyák napjához kötődő írásokhoz).
Műfaj: novella, amely még nyilvánosan nem jelent meg sem nyomtatásban, sem internetes oldalon.
Választható zsáner: bármely zsáner elfogadható, kivéve thriller, horror.
Nevezési díj: nincs
Formátum: doc. vagy docx. fájl, Times New Roman, 12-es betűméret, A/5-ös méret
Terjedelem: minimum 3000 (háromezer) – maximum 10000 (tízezer) karakter (szóközökkel együtt), az ezt el nem érő, illetve meghaladó művek kizáródnak a pályázatból.
Pályázat menete: A szerző adatlappal együtt beküldi művét (műveit) az gyongyhalaszkapcs@gmail.com email címre. A tárgymezőbe kérjük beírni: Felhőtánc és Napsugár
A novellák a beérkezést követően előszűrésre kerülnek, ahol kizárjuk a pornográf, politikai, obszcén, és a közízléssel összeférhetetlen műveket. Ezt követően, az EZ-könyv szerzők szakmai szempontok alapján több lépcsőben kiválasztják a legjobb novellákat. A novellák elbírálása, és a szerzők értesítése folyamatosan történik. A kiadásra nem kerülő művek törlésre kerülnek, a be nem került novellák a pályázat összesítése után szabadadon felhasználhatók más pályázatokon.
A kiemelkedő művek szerzőit a bírálatot követően emailben értesítjük, részükre korrektúrát, szerkesztést biztosítunk.
A legjobb novellák bekerülnek az EZ-Könyv szerzői csoport kiadásában megjelenő Anyák napi novelláskötetbe, mely nyomtatott, valamint e-könyvben kerül kiadásra, melyet a szerző(k) és a kiadó külön szerződésben rögzít.
A kötetben való megjelenés feltétele minden elfogadott novella után 6500 Ft értékű kiadási hozzájárulás megfizetése, melyért cserébe novelláját szerkesztjük/korrektúrázzuk, elvégezzük a nyomdai előkészítést, borítót biztosítunk és nyomtatott, valamint e-könyvben is megjelentetjük a kötetet.
A kötetbe került szerzők az eladott példányszámok után jutalékban részesülnek, és kiadás előtt lehetőségük lesz bekerülési áron rendelni a kötetből.
A pályáztató fenntartja a változtatás jogát. Amennyiben nem elégséges és/vagy nem megfelelő minőségű pályázat érkezik be, a pályázat visszavonásra kerülhet.
Kapcsolattartók: Városi Emese, Egri Zsanna
e-mail: gyongyhalaszkapcs@gmail.com

A pályázathoz beadandók:
– 1 maximum 2 novella (minimum 3000 (háromezer) -maximum 10000 (tízezer) karakter, doc. vagy docx. fájl, Times New Roman betűtípus, 12-es méret)
-1 db adatlap/jogi nyilatkozat: itt tölthető le
A pályázat a gyongyhalaszkapcs@gmail.com e-mail címre küldendő.

További támogatás: ez-könyv pályázati csoport

Médiapartnereink:
Pafi.hu
Pályázatmenedzser.hu
Posted on Hozzászólás most!

Barderosse Posinski: Elthenvirg-Fellegek gyűlnek – beleolvasó

„Világunk megváltozott. A nagy háborúk véget értek, az előző száz év harcai lezáródtak, a népek tengere lecsillapodott. Most új korszak kezdődik. Újra mocorog a világ. Ám az eljövendő nagy háború egész más hatással lesz Hosszúvégre, mert amíg az előző egy erős királyságot döntött le, a mostani egy beteg, lábadozó országot fog az ágyában találni, aminek esélye sem lesz, hogy megakadályozza a közelgő veszélyt, de arra sem, hogy védekezzen vagy kimaradjon mindabból a pusztításból, mely kialakulni kezd. Barderosse Posinski: Elthenvirg-Fellegek gyűlnek – beleolvasó részletei…

Posted on Hozzászólás most!

Tiszlavicz Mária: Madarat tolláról-beleolvasó

Gina

– A medve nem játék!
A hülye Soma úgy rikácsolt, ahogy Tóth szokott emelt törin. Lehetetlen volt nem röhögni. Hát igen, ez nem egy szerencsés indítómondat egy veszélyre figyelmeztető plakáton. Én betojtam rendesen, hogy a tábor kerítésén túl medvék lófrálhatnak az erdőben, mert mint állították, egyre több helyen láttak már medvét Nógrádban, itt, Salgótarján körül is. Soma szeme erre felcsillant – le mertem fogadni, hogy minden tiltás ellenére simán ellőne egy szelfit a macival. Tiszlavicz Mária: Madarat tolláról-beleolvasó részletei…

Posted on Hozzászólás most!

Szántó Edit: Lelkem titkai-beleolvasó

Leszállok a buszról, felcsapom a kapucnit a fejemre, szembefeszülök a széllel és nekilódulok. Lódulásom röpke hadműveletnek bizonyul, mert már az első lépéseknél elakadok. A szemből hirtelen felöklelő légáram tántorító erővel lök vissza. A kapucni, mely a fejemet lenne hivatott óvni az időjárás viszontagságaival szemben, visszacsuklik a nyakamba. Szántó Edit: Lelkem titkai-beleolvasó részletei…

Posted on Hozzászólás most!

Erdélyi Anna: Istenek földje -beleolvasó

Prológus

A Világ születésének története:

Kezdetben volt a Káosz, majd a semmiben bolyongó részecskék egy része különvált a többitől, és egy óriás alakját öltötte magára.
Ez az óriás igen kíváncsi természetű volt, érdeklődve nézegette és forgatta ujjai közt a parányi részecskéket, mígnem elérkezettnek látta az időt arra, hogy hozzákezdjen fő művéhez.
Erdélyi Anna: Istenek földje -beleolvasó részletei…

Posted on Hozzászólás most!

Zsenál: A szerencse fia -beleolvasó

Ákos mint minden hétfőn, most is gépiesen kattintott az ötös lottó nyerőszámait tartalmazó oldalra. Amíg a gép dolgozott, a táskájából előkészítette hárommezős szelvényét, amivel hetente játszott. Az előugró ablakon látta, hogy a sorsoláson akadt egy telitalálatos szelvény. Nyereménye: 2.920.000.000 Ft.
– Kétmilliárd–kilencszázhúszmillió – mormolta magában, majd a nyertes számokat böngészve ellenőrizte a szelvényén levőket: 9, 27, 41, 56, 88. Zsenál: A szerencse fia -beleolvasó részletei…

Posted on Hozzászólás most!

Eredményhirdetés-Felhőtánc és Napsugár novellapályázat

Felhőtánc és Napsugár

Eredményhirdetés

Közel száz novella, és mint annyiszor, a zsűri nehéz helyzetben volt, hogy az Anyák napi kötetbe a legjobbak kerüljenek. A bejutástól ismét hajszálak választottak el novellákat, és nekünk dönteni kellett.

A kötet szerzői között most az igazán fiataloknak is jutott hely, hogy megmutathassák tehetségüket. Legifjabb szerzőnk tizennégy éves. Ezenkívül kicsit nemzetközivé is váltunk, hiszen szlovákiai és romániai magyart is köszönthetünk szerzőink között.

Gratulálunk a nyertes szerzőknek!

Angyal Szabolcs

Antal Sára

Balázs Magdi

Bővíz Rozália

Budavári Orsolya

Drubina Karolina

Fehér Sára

Horváth Adrienne

Imre Hilda

Jankai Luca

Jászkuti Gergely

J. Simon Aranka

Körömi Renáta

Krivács Csaba

Kulcsár Péter

Lipták Alexandra

Lovass Adél

Madarász Zsófia

Mátrai Stella

Molnár Sára

Nora M. Neel

Soós Katalin

Szegedi Melinda

Tia Marron

Thuróczy Flóra Anna

Tóth István

Tóthné Bata Beáta

Vass Kata

Zavada Janka

Posted on Hozzászólás most!

Paloma ReWhite: Késmágia (részlet)

Feldobom a kést, csupán egy szemvillanásnyi idő míg forog a levegőben, és újra tenyerembe simul a markolata. Meredten figyelem az előttem heverő mozdulatlan áldozatomat. Meg kell tennem! Felemelem a kezem és egyetlen lendülettel belevágom a kést, és még kétszer lecsapok. Az utolsó ütésnél benne hagyom a pengét, várok és csak nézem, ahogy a kés nyele rezeg a levegőben. Paloma ReWhite: Késmágia (részlet) részletei…