Posted on Hozzászólás most!

Felhőtánc és Napsugár novellapályázat

 

Az EZ-KÖNYV kiadó a Gyöngyhalászat program keretében Felhőtánc és Napsugár címmel novellapályázatot hirdet, novelláskötetben való megjelenésre.

A Felhőtánc és Napsugár című novellapályázat feltételei:

Kiíró: EZ-KÖNYV kiadó
Pályázat kezdő időpontja: 2021. 01. 25
Beadási határidő: 2021. 02. 28 éjfél
Eredményhirdetés: A kötetbe kerülő kiemelkedő művek szerzőit folyamatosan kiértesítjük emailben.
Végleges eredményhirdetés: 2021. 03. 15-én az EZ-KÖNYV facebook oldalán, és az EZ-KÖNYV webshopban.
Pályázhat: bárki. A 18 év alatti szerzőknek szülői hozzájárulás szükséges.
Téma: Mit olvasna anya? (Nem ragaszkodunk a csak anyák napjához kötődő írásokhoz).
Műfaj: novella, amely még nyilvánosan nem jelent meg sem nyomtatásban, sem internetes oldalon.
Választható zsáner: bármely zsáner elfogadható, kivéve thriller, horror.
Nevezési díj: nincs
Formátum: doc. vagy docx. fájl, Times New Roman, 12-es betűméret, A/5-ös méret
Terjedelem: minimum 3000 (háromezer) – maximum 10000 (tízezer) karakter (szóközökkel együtt), az ezt el nem érő, illetve meghaladó művek kizáródnak a pályázatból.
Pályázat menete: A szerző adatlappal együtt beküldi művét (műveit) az gyongyhalaszkapcs@gmail.com email címre. A tárgymezőbe kérjük beírni: Felhőtánc és Napsugár
A novellák a beérkezést követően előszűrésre kerülnek, ahol kizárjuk a pornográf, politikai, obszcén, és a közízléssel összeférhetetlen műveket. Ezt követően, az EZ-könyv szerzők szakmai szempontok alapján több lépcsőben kiválasztják a legjobb novellákat. A novellák elbírálása, és a szerzők értesítése folyamatosan történik. A kiadásra nem kerülő művek törlésre kerülnek, a be nem került novellák a pályázat összesítése után szabadadon felhasználhatók más pályázatokon.
A kiemelkedő művek szerzőit a bírálatot követően emailben értesítjük, részükre korrektúrát, szerkesztést biztosítunk.
A legjobb novellák bekerülnek az EZ-Könyv szerzői csoport kiadásában megjelenő Anyák napi novelláskötetbe, mely nyomtatott, valamint e-könyvben kerül kiadásra, melyet a szerző(k) és a kiadó külön szerződésben rögzít.
A kötetben való megjelenés feltétele minden elfogadott novella után 6500 Ft értékű kiadási hozzájárulás megfizetése, melyért cserébe novelláját szerkesztjük/korrektúrázzuk, elvégezzük a nyomdai előkészítést, borítót biztosítunk és nyomtatott, valamint e-könyvben is megjelentetjük a kötetet.
A kötetbe került szerzők az eladott példányszámok után jutalékban részesülnek, és kiadás előtt lehetőségük lesz bekerülési áron rendelni a kötetből.
A pályáztató fenntartja a változtatás jogát. Amennyiben nem elégséges és/vagy nem megfelelő minőségű pályázat érkezik be, a pályázat visszavonásra kerülhet.
Kapcsolattartók: Városi Emese, Egri Zsanna
e-mail: gyongyhalaszkapcs@gmail.com

A pályázathoz beadandók:
– 1 maximum 2 novella (minimum 3000 (háromezer) -maximum 10000 (tízezer) karakter, doc. vagy docx. fájl, Times New Roman betűtípus, 12-es méret)
-1 db adatlap/jogi nyilatkozat: itt tölthető le
A pályázat a gyongyhalaszkapcs@gmail.com e-mail címre küldendő.

További támogatás: ez-könyv pályázati csoport

Médiapartnereink:
Pafi.hu
Pályázatmenedzser.hu
Posted on Hozzászólás most!

Zene a könyvben-Velencei Rita: Kávé és krémes 3.

 
Elsőnek Szekeres Adriennék száma csendült fel, ami azonnal a görög tenger mellé repített… Ültünk az apartmanunk teraszán, sült halat ettünk, néztük a naplementében ringatózó vitorlásokat – minden olyan mesésen szép volt, mint egy giccses képeslapon. És akkor Tibi komolyan a szemembe nézett, és azt mondta…

Posted on Hozzászólás most!

Zene a könyvben-Velencei Rita: Kávé és krémes 2.

 
– La vuelta! – dirigált a flamencotanárnő (mellesleg alig hiszem, hogy egy nappal is idősebb lett volna nálam). – Emeld a térded, fel a jobb kart… A fejed a forgástengely! Karcsere… és átfordul! – Próbáltam leutánozni a többiekről a kivitelezhetetlen mozdulatot, de egyelőre elakadtam ott, hogy melyik lehet a bal lábam és a jobb karom. Vivien, látva küszködésemet, felugrott a székről, és lelassítva bemutatta nekem, mit is kéne csinálnom. Nagyjából a hatodik kísérletre sikerült is végrehajtanom a feladatot.
– Jó lesz! – nyugtázta Roxi. – Most ugyanezt egyetlen mozdulattal, háromszor ilyen gyorsan.
Felemeltem a térdemet, megdöntöttem a felsőtestem, és e tengely körül olyan lendülettel pördültem át, hogy a padlón találtam magam.

Posted on Hozzászólás most!

Zene a könyvben-Velencei Rita: Kávé és krémes 1.

 
Elindultunk. Valamelyik olasz énekesnő kellemes hangja töltötte be az utasteret. Ez hihetetlen, gondoltam magamban. Eljutok Milánóba! Perfekt leszek olaszból, és hülyére keresem magam a sztárgázsimból!
Elhagytuk a múzeumot, a kereszteződést, és Győző nem kanyarodott el balra.
Talán elfelejtette, gondoltam, bizonyára a következő utcánál már elfordulunk.
Nyílegyenesen haladtunk tovább a következő zöldnél is.

Posted on Hozzászólás most!

Zene a könyvben-Hallie Nadal: Megmajmoltak ébredése

 

Hosszan beleivott az italba, aztán eszébe jutott valami. Hümmögve integetett, alig bírta kivárni, amíg lenyeli a kortyot.
‒ Tök modortalan vagyok. Csak locsogok mindenfélét. Rólad még nem is esett szó.
‒ Anyámhoz készülök. Semmi fontos, csak azt hiszem ‒ rövid szünetet tartottam, az igazat mégsem mondhattam el neki ‒, elegem lett a városból.
Rita teljesen izgalomba jött. Zene a könyvben-Hallie Nadal: Megmajmoltak ébredése részletei…

Posted on Hozzászólás most!

Zene a könyvben-Tiszlavicz Mária: Duplacsavar

 

„Hatalmas, ízlésesen és gazdagon berendezett dolgozószobába kerültek. Viktor végigfuttatta a tekintetét a szobán. Semmi személyes tárgy, egyedül egy bekeretezett fénykép árválkodott egy távoli komód tetején.
Egyenes tartású, ősz hajú férfi állt a súlyos íróasztal mögötti ablaknál, háttal az érkezőknek. Elias Wolff szivarozott, egy gramofonból zene szólt.
– Mozart – szólalt meg Felix, mire Viktor úgy érezte, hozzá kell tennie:
– A huszonötödik szimfónia.
Elias Wolff kicsit bicegve megfordult, majd elismerően bólintott.
– Öröm hallani, hogy a rend őrei nem csak bátrak, hanem műveltek is. De, gondolom, nem a zenéről akarnak fecsegni.”

Posted on Hozzászólás most!

Zene a könyvben-Stephanie Ford: Térhurok

 

Térhurok

Erre a hangfájlra akkor bukkantam rá, amikor az íráshoz kerestem zenét. Mindig is tudtam, hogy van hangja az égitesteknek, melyek a felszínén dúló viharokból, feláramlások zajából, a mágneses tér hullámzásából és még számtalan más jelenségből adódik össze, de közvetítő közeg híján semmi nem hallunk belőle. A Naprendszer bolygói mellett elhaladó Voyager ezt a hangot tette hallhatóvá. A Jupiter nekem fuvolázik, kb. a második perc kezdetén mintha egy láthatatlan zenész kezdene munkálkodni, trillázni. A szférák igazi zenéje. 

Posted on Hozzászólás most!

Zene a könyvben-Hallie Nadal: Hullámzónában

 

A Tenger Csendjében, a nevéhez híven sűrű csend fogadott. Mi is halkan lépdeltünk, nehogy felébresszünk valakit, ezért azonnal észrevettük, hogy Rita ajtaja lassan kinyílik. Aira elengedte a kezem, és egy lépéssel maga mögé utasított. Rita szobájából nem szűrődött ki fény, azt a keveset, amit a félhomályban láthattam volna, Aira kitakarta előlem, de aztán váratlanul leguggolt, és alig hallhatóan megkérdezte:
‒ Miért nem alszol? Zene a könyvben-Hallie Nadal: Hullámzónában részletei…

Posted on Hozzászólás most!

Zene a könyvben-Erdélyi Anna: Tűztánc

 

Koccintunk, iszunk. Ez ma már a sokadik koccintásunk. Mari arca kipirult, a szeme vadul villog. Látom, ahogy a termet pásztázza.
— Őt ne is nézegesd — legyintek. — Nem a nőket szereti.
— Miből gondolod? — kérdezi csalódottan, de már odébb is siklik a tekintete. Tudja, hogy sosem tévedek, feltéve, hogy nem a saját szerelmi életemről van szó. Zene a könyvben-Erdélyi Anna: Tűztánc részletei…

Posted on Hozzászólás most!

Zene a könyvben-Tiszlavicz Mária: Lüktetés

 

„Végre a magyarok jönnek a színpadra, mire a szívem verdesni kezd, mint egy szárnyra kapott kismadár. A visszafogott, erdős-földes színű szoknyákból látom, hogy mezőségi táncokkal készültek.
A lányok körtáncot járnak, a zenekar és a fiúk együtt énekelnek velük. Azon kapom magam, hogy Levente engem néz, mintha nekem dalolna:
Fehér fuszulykavirág,
Ne jöjj hozzám napvilág!
Gyere hozzám sötétbe,
Hadd üljek az öledbe!
Az utolsó sornál rám kacsint, és önkéntelenül is felvillan előttem a kép, ahogy kajla kutya módjára leveti magát az ölembe. Belenevetek a tenyerembe, és visszakacsintok rá.
Levente, Levente, Levente. Ízlelgetem a nevét, miközben hallgatom őket. Furcsa, sosem hallottam még Leventét énekelni, de mintha csak az ő hangját hallanám. Mély, zengő, határozott, derűs. Mint ő maga.”

Posted on Hozzászólás most!

Zene a könyvben-Stephanie Ford: Szemétkirálynő

 

Ez a zene számomra lefedi az egész könyv hangulatát. Megjelenik előttem a koreáni hegy oldalán lefutó város egy nagy, fehér várral, valamint a tó partján a nyüzsgő piac, feljebb a szűk sikátorok és szélesebb utcák. A hangulatos házak között egy fáradt vándor lépdel, és ha megáll egy italra, végeláthatatlan gabonamezőkről, haramiákról, telhetetlen tartományurakról, menekülésről, ármányról mesél. Felemleget kalandorokat, trónbitorlókat, nagyravágyástól elvakult kereskedőket, bujkáló királynőket, merényleteket, szárnyas szörnyeket, nagy megmentéseket…